Powered By Blogger

miercuri, 22 mai 2013

Cozia MTB XCM-Race report



Weekendul trecut l-am petrecut cum ne place nouă (bi)ciclistilor cel mai mult,masurandu-ne forţele în cadrul unui concurs.
Astfel ca Rica,Sergiu si subsemnatul ne-am hotarat cu cateva zile înainte de eveniment,sa participam la concursul organizat in apropierea staţiunii Calimanesti,Cozia MTB 2013.
Cu o saptamana înainte participasem la Liman Bike Race unde am avut o evolutie modestă,aşadar aveam ceva pofta de podium.
Ne-am pornit la drum sambata după-masa,plini de energie si voie buna.Trebuie menţionat ca peisajul pe Valea Oltului este superb,România e chiar o tara frumoasă din punctul acesta de vedere.


Iniţial eu si cu Sergiu aveam în plan sa dormim la cort pentru ca nu aveam o alta soluţie,dar cu ajutorul lui Georgian Popovici am avut o cazare de nota zece si tin sa-i multumesc pentru acest lucru.
După ce am ajuns la Călimăneşti nu am avut prea mult timp la dispoziţie,aşadar ne-am instalat,am mancat,reglat si uns bicicletele,am mai stat putin la taclale dupa care somn.

A doua zi de dimineaţă am mers sa ne ridicăm pachetele de start,ne-am pus numerele,ne-am mai învîrtit putin prin zona după care s-a dat startul.

Un start fals,deoarece am făcut un rulaj scurt prin oraş cu maşina poliţiei în frunte după care am mers în zona de unde se dădea adevăratul start.M-am aşezat la start în prima linie,pentru ca era destul loc,s-a plecat pe un drum de tara,presărat cu pietre si destul de lat,numai bun pentru depasiri(în cazul meu,nu am reuşit sa fac prea multe).

Imediat după start,pe prima urcare am reuşit sa mă instalez pe o poziţie în primii 10 si asa am ţinut-o toata cursa,în mare parte am mers singur si pe urcari dar si pe coborari.
Pana aproape de sfarsitul cursei,socoteam ca sunt pe locul 3 la categorie si speram ca dacă trag tare pe ultima urcare îl voi prinde pe cel de pe locul doi.Asa a si fost,aproape de finalul ultimei urcari am reuşit sa-l prind pe Zgripcea Stefan,între noi era o diferenta de vreo 10 metri,eram extenuat dar aveam o mare dorintă sa-l prind.Distanţa dintre noi scădea încet încet si mă gandeam ca voi reuşi sa-l si depăşesc.Urcarea însă s-a terminat si a urmat o coborare lungă spre finish unde Stefan s-a distantat la un minut fata de mine,eu reuşind si nişte tumbe pe acea coborare.Am aflat la final ca stia coborarea destul de bine,deci asa se explica faptul ca s-a dus si dus a fost.Am terminat cei 40 de km in 2 ore si 45 de minute,un traseu frumos cu peisaje diverse si cu aproximativ 1400 de m diferenta de nivel,un traseu destul de solicitant dar care promite multe pe viitor prin zona în care este organizat concursul.


La finalul concursului Rica a urcat pe treapta a doua a podiumului,Sergiu pe prima treapta(cucerind si clasamentul general),îi felicit pe amandoi pentru rezultate,iar eu pe locul 3 de care sunt multumit dar cred ca s-ar fi putut mai bine.

Un concurs reuşit,aflat la a doua editie si care după cum spuneam promite multe pe viitor prin frumusetile locului.Un mare plus ar fi marcajul foarte buna după parerea mea si oamenii aflati în punctele cheie care te indrumau pe calea corecta.

Totul e bine cand se termina cu bine asa ca multumesc Isostar Romania pentru sustinere,sa stiti ca gelurile lor sunt ideale pentru astfel de activitati solicitante,pudra pentru prepararea bauturii isotonice are si ea un rol foarte important în hidratare si va recomand cu incredere produsele lor!
Primul podium alaturi de echipa Racing Bike Pro Arad,si primul podium de anul acesta.

O zi faina s-aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu